Kinderen

André Kuipers over de ruimte (10+)

Foto Walter Kallenbach

Volgende week vrijdag in De Meervaart een ruimtevaartcollege door André Kuipers, geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. André is een van de weinige mensen op aarde die uit eigen ervaring kan vertellen hoe het is om in het heelal te leven en te werken. Op 21 december 2011 werd hij, met een Russische en Amerikaanse collega, voor de tweede keer gelanceerd voor een verblijf op het International Space Station (ISS). Na ruim zes maanden landde André op 1 juli 2012 in Kazachstan weer op aardse bodem. In deze theaterlezing neemt hij het publiek mee aan de hand van vele video’s en foto’s op een magische reis door ons heelal, het ISS en de wetenschap. Vrijdag 30 december, 19.00 uur, Meer en Vaart 300. www.meervaart.nl

    • Saskia van Loenen