Voetbal

CAS kort verbod op transfers Real Madrid in na beroep

Real Madrid kan volgend jaar zomer weer nieuwe spelers aantrekken. Het internationaal sporttribunaal CAS besloot het transferverbod van de Spaanse topclub dinsdag in te korten tot één periode. Dat betekent dat Real Madrid alleen in januari geen zaken kan doen. Ook werd de oorspronkelijke geldboete verlaagd van 360.000 Zwitserse francs (zo’n 337.000 euro) naar 240.000 francs. Real Madrid had de regels overtreden bij het aantrekken van jonge buitenlandse spelers onder de achttien jaar. Wereldvoetbalbond FIFA legde de club daarom in januari een transferverbod op van twee periodes. De Madrileense club tekende beroep aan bij de beroepscommissie van de FIFA, maar dat werd afgewezen. Daarop stapte Real naar het CAS in Lausanne, dat de club dinsdag een lichtere straf oplegde. (ANP)

    • Rob Schoof