Vader van PSV’er Bergwijn speelt onder één hoedje met makelaar van zijn zoon

De vader van PSV-aanvaller en jeugdinternational Steven Bergwijn heeft eind 2015 geheime financiële afspraken gemaakt met de spelersmakelaar van zijn zoon. Voor 2.000 euro netto per maand maakt Bergwijn senior langs de lijn jonge voetballers en hun ouders warm voor deze makelaar. Dat blijkt uit documenten die NRC verkreeg via Football Leaks.

Het gaat om makelaar Fulco van Kooperen, die met zijn bedrijf Muy Manero een joint venture vormt met het omstreden bedrijf Doyen Global. Ze vertegenwoordigen ook andere talenten, zoals ‘Appie’ Nouri (Ajax).

In de documenten is te lezen hoe Van Kooperen in september 2015 met Bergwijn sr. overeenkomt dat die voor hem aan de slag gaat. Dit met instemming van Doyen. De Engelsen wijzen op het belang van geheimhouding ten opzichte van andere ouders. Uit een mail aan de Nederlander: „Ze vertrouwen hem als een vader die de juiste beslissingen neemt voor zijn zoon. Als hij een medewerker blijkt, is hij bevooroordeeld.” Van Kooperen stelt ze gerust. „Dat heb ik hem al verteld. Hij wil zelfs niet dat zijn zoon het weet. Dus het is ok.” Van Kooperen wil alleen kwijt dat Bergwijn sr. „zijn beste vriend” is. Bergwijn zelf ontkent ooit geld te hebben ontvangen. (NRC)

Verleider pagina 8-9

    • Merijn Rengers
    • Hanneke Chin-A-Fo
    • Hugo Logtenberg