tennis

Kvitova gewond aan hand na aanval van indringer met mes

Tennisster Petra Kvitova (26) is dinsdag in haar woning aangevallen door een man met een mes. De tweevoudig winnares van Wimbledon (2011 en 2014) liep daarbij snijwonden aan haar linkerhand op, liet haar manager weten in Tsjechische media. De linkshandige tennisster raakte niet levensbedreigend gewond, maar moest wel geopereerd worden. „Het ergste is al achter de rug”, meldde Kvitova op de Facebook-pagina van het Tsjechische team waarmee ze vorige maand de Fed Cup won. Waarom ze werd aangevallen is onduidelijk. Volgens haar manager drong de belager met een list het appartement van Kvitova in de plaats Prostejov binnen. „Het was niet prettig, maar het ligt achter me”, aldus Kvitova. „Ik krijg de best mogelijke zorg. Niemand hoeft zich zorgen om mij te maken.” (ANP, NRC)

    • Rob Schoof