Tekort aan bedden

‘Kinderziekenhuizen onder druk door uitbraak RS-virus’

Kinderziekenhuizen in een gebied van Amsterdam tot Breda kampen met een tekort aan bedden voor jonge patiënten, nu er sprake is van een uitbraak van het RS-virus. Dat zegt kinderarts Frederique Hofstede van het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag in het radioprogramma Nieuws en Co. Volgens Hofstede staan 21 kinderziekenhuizen met elkaar in contact over waar er plek is om kinderen op te vangen. Er zijn volgens Hofstede al enkele kinderen naar het buitenland zijn gestuurd. De piek wordt veroorzaakt door een combinatie van een uitbraak van het RS-virus, dat bij jonge kinderen de luchtwegen kan aantasten en ook volwassenen ziek kan maken, en andere virussen die nu heersen. Het RIVM sprak eerder al van een griepepidemie in Nederland en noemde daarbij ook het RS-virus. (NRC)