Syrische Bana bij Erdogan

Foto Kayhan Özer/AFP

Bana Alabed, het 7-jarige Syrische meisje dat aan haar ruim 357.000 Twittervolgers verslag deed van het leven in belegerd Aleppo, is woensdag na haar vlucht op schoot beland bij de Turkse president Erdogan in het presidentieel paleis in Ankara. Zowel haar moeder als Erdogan twitterde er opgewekt over. Bana’s ouders, twee broertjes en Erdogans vrouw Emine staan ook blij op de fotoreeks. De regering wil laten zien dat Turkije vluchtelingen uit Syrië steunt en blijft steunen, ondanks de recente toenadering tot Rusland, dat Aleppo juist bombardeerde. Turkije speelt een grote rol bij de evacuatie van Oost-Aleppo. De meeste burgers en rebellen gaan naar Idlib, waar onder meer een Turkse hulporganisatie kampen bouwt. Zo’n driehonderd zieken en gewonden zijn naar Turkije gebracht, onder wie Bana en haar familieleden.

    • Marloes de Koning