Nederlanders in België opgepakt voor wapenhandel

Een derde persoon, woonachtig in België, is in Nederland gearresteerd. De arrestaties zijn onderdeel van een onderzoek naar illegale internationale wapenhandel.

ANP/Robin Utrecht

De Belgische politie heeft in de Belgische provincie Limburg op woensdag twee Nederlanders opgepakt op verdenking van illegale internationale wapenhandel. Dat meldt het Belgische federaal parket. Een derde man die in België woonachtig is, is in Nederland gearresteerd. Het federaal parket heeft gevraagd om zijn uitlevering.

De Belgische politie deed de arrestaties tijdens een huiszoeking in de Belgische plaats Dilsem-Stokkem. Ook werden in de Nederlandse steden Merkelbeek, Kerkrade en Wittem invallen gedaan. De huiszoekingen vonden plaats in het kader van een onderzoek naar illegale handel in “handvuurwapens en automatische wapens”.

Er werden ter plekke wapens en grote hoeveelheden contant geld aangetroffen. Er is “informaticamateriaal” in beslag genomen.

    • Len Maessen