NAVO

Rusland veroordeelt plaatsing van Amerikaanse tanks in Limburg

De Russische regering heeft woensdag de terugkeer van Amerikaanse tanks naar het militaire depot in het Limburgse Eygelshoven veroordeeld. „Het ziet ernaar uit dat de Nederlandse autoriteiten bedreven beginnen te raken in het bewust verpesten van de relatie met Rusland”, zei een woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. De depots werden – na tien jaar te hebben leeggestaan – vorige week weer in gebruik genomen door de VS vanwege de „verslechterde veiligheidssituatie”. In totaal worden er 1.600 legervoertuigen naar Nederland gebracht. Ook liet de Russische woordvoerder blijken dat het land niet blij is met de beslissing van de Amsterdamse rechtbank om het geleende Krimgoud terug te sturen naar de Oekraïense regering in plaats van de door Rusland geannexeerde Krim. (Reuters)

    • Len Maessen