MexicoExplosie vuurwerk

Foto’s AP en AFP

Bij een serie vuurwerkexplosies in Tultepec, een noordelijke voorstad van Mexico-Stad, zijn dinsdag ten minste 29 mensen omgekomen. Circa tachtig mensen raakten gewond. Tultepec staat bekend om zijn grote vuurwerkmarkt.

Volgens Mexicaanse media lag er zo’n 300.000 kilo vuurwerk op de San Pablito markt opgeslagen. Het overgrote deel van de driehonderd marktkraampjes werd door de explosies verwoest. Op videobeelden is te zien hoe een serie van explosies in gang wordt gezet en mensen rennen om zichzelf in veiligheid te brengen.

Hulpdiensten vermoeden dat gebrekkige veiligheidsmaatregelen de oorzaak van de explosies zijn. Volgens lokale autoriteiten was de markt vorige maand echter nog gecontroleerd en werden toen geen onregelmatigheden gevonden.

In Mexico zijn vaker vuurwerkongelukken. Een van de grootste was in 1999 in de stad Celay, waarbij 63 doden vielen.

    • Clara van de Wiel