KairoMinister Koenders bij de kopten

Minister Bert Koenders (PvdA) van Buitenlandse Zaken ontmoet tijdens een bezoek aan Kairo patriarch Tawadros II van de Koptische Kerk. De Nederlandse minister was dinsdag in Egypte voor een ontmoeting tussen Europese en Arabische leiders. Hij bezocht ook de koptische gemeenschap, om zijn medeleven te betuigen. Begin vorige week werd de koptische kathedraal in de Egyptische hoofdstad getroffen door een terroristische aanslag. Daarbij kwamen 26 mensen om het leven. Het laatste slachtoffer, een 10-jarig meisje, bezweek dinsdag aan haar verwondingen. Koenders wilde met zijn bezoek onderstrepen dat „de strijd tegen sektarisch geweld een gezamenlijke opdracht is voor alle groepen”, zoals hij zei. Hij noemde het „bemoedigend” dat christelijke en islamitische groepen eenheid toonden na de aanslag in Kairo. (NRC)