Dopingfraude

Jac Orie twijfelt, maar KNSB wil gewoon schaatsen in Rusland

Jac Orie heeft vraagtekens gezet bij deelname aan de wereldbekerfinale schaatsen in het Russische Tsjeljabinsk, begin volgend jaar. De coach van de Lotto NL-Jumboploeg, waar onder meer Sven Kramer en Kjeld Nuis voor uitkomen, heeft schaatsbond KNSB in een brief om opheldering gevraagd, zei hij dinsdag. Dit vanwege het recente McLaren-rapport over de dopingfraude in de Russische sport. Nog dezelfde dag heeft de KNSB gereageerd. Voorzitter Arie Knoops zei de commotie te begrijpen, maar tegelijkertijd wereldschaatsbond ISU te volgen in haar afweging al dan niet af te reizen naar Rusland. Vooralsnog is de ISU nog niet van plan het toernooi uit Rusland terug te trekken en zal de KNSB het dus ook niet boycotten. Orie zei dinsdag bij een dergelijk besluit mogelijk zelf een afweging te zullen maken. (ANP)

    • Rob Schoof