Bloemen

Voor 5,7 miljard aan export dit jaar

De Nederlandse export van bloemen en planten groeit dit jaar naar een recordniveau. Dat stelde brancheorganisatie VGB dinsdag, op basis van de cijfers tot en met november. In 2016 wordt naar verwachting voor 5,7 miljard euro aan bloemen en planten aan het buitenland verkocht, 3 procent meer dan vorig jaar. Tot eind november nam de export van bloemen met 2 procent toe, tot 3,3 miljard euro. De export van planten lag in de eerste elf maanden met 2 miljard euro bijna 5 procent hoger dan in 2015. De grootste markt voor Nederlandse bloemen en planten is Duitsland. Het enige land uit de toptien waarnaar de uitvoer slonk is het Verenigd Koninkrijk. Door de sterke daling van het Britse pond lag de uitvoer vorig kwartaal 5,5 procent lager dan een jaar eerder. (ANP)

    • Barbara Rijlaarsdam