Zwitserland

Drie gewonden bij schietpartij in islamitisch gebedscentrum Zürich

Bij een schietpartij in een islamitisch gebedscentrum in de Zwitserse stad Zürich zijn maandagavond drie mensen gewond geraakt. Twee mannen, van 30 en 56 jaar oud, raakten zwaargewond. Een derde man, 35 jaar oud, heeft lichtere verwondingen. De dader, volgens ooggetuigen een volledig in het zwart geklede man, wist te ontkomen. Later werd zijn dode lichaam gevonden in de buurt van het gebedscentrum met een pistool ernaast. De Zwitserse politie maakte dinsdagochtend nog niets bekend over zijn identiteit. Ook de toedracht van de schietpartij is nog onduidelijk. Het islamitische gebedscentrum wordt vooral bezocht door mensen uit de Somalische gemeenschap. De Zwitserse politie kondigde dinsdagochtend aan later op de dag met aanvullende informatie te komen. (NRC)