Syrië

Clooney wil speelfilm maken over Syrische vrijwilligers

George Clooney wil een speelfilm maken over de ‘white helmets’, de vrijwilligers van Syria Civil Defence die eerste hulp bieden in Syrië. Dat meldt het Amerikaanse vakblad Variety. Clooney wil zich vooral baseren op de korte documentaire The White Helmets op Netflix over deze niet-gouvernementele hulpverleners die mensen uit vernielde gebouwen redden. De documentaire van regisseur Orlando von Einsiedel en producent Joanna Natasegara staat momenteel op de shortlist voor de Oscars. In 2014 liet Clooney al weten aan de BBC dat hij meer wil doen om de bevolking van Syrië te helpen, zonder zich formeel met politiek bezig te houden. Clooney en zijn medeproducent zijn momenteel op zoek naar een scenarist voor hun film. (NRC)

    • Sabeth Snijders