Successtudio

Disney als eerste 7 miljard dollar aan de bioscoopkassa

Disney is de eerste filmstudio die 7 miljard dollar (bijna 6,8 miljard euro) aan de bioscoopkassa’s ophaalt in één jaar. Dat meldt vakblad Variety. De twee weken geleden uitgekomen Star Wars-spinoff Rogue One is het meest recente succes. De film haalde tijdens zijn openingsweekend bijna 300 miljoen dollar (bijna 290 miljoen euro) op, verwacht wordt dat hij in de kerstperiode nog talrijke bezoekers zal trekken. Disney had al eerder dit jaar publiekslievelingen: Finding Dory, Captain America: Civil War, en Zootropolis haalden 1 miljard dollar (bijna 966 miljoen euro) op aan de bioscoopkassa’s. Eveneens erg lucratief waren Jungle Book, Vaiana en Doctor Strange. Niet alles wat Disney uitbracht in 2016 veranderde in goud: The BFG en Alice Through the Looking Glass flopten. (NRC)

    • Sabeth Snijders