Recensie

Kruip eens in de huid van een bewapende gnoe of dinosaurus

Nieuwe games De bus missen is in het echte leven al niet fantastisch, maar op je smartphone is het evenmin een aanrader. Kruip liever in de huid van een gewelddadige dino of denk terug aan de goede oude tijd van de Ninja Turtles.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zette het Russische leger honden in tegen Duitse tanks. De viervoeters kregen een explosief aangemeten en leerden om onder vijandige pantservoertuigen te kruipen. Dit was geen succes. De dieren – die nogal gevoelig zijn voor geur – werden getraind met Sovjet-tanks die op diesel reden in plaats van met Duitse, die het toch echt anders ruikende benzine gebruikten. Veel van de honden schrokken aan het front van de kakofonie van geweervuur en renden terug naar hun trainers. Die na een aantal dodelijke ongelukken gedwongen werden hun eigen bange dieren dood te schieten. De geschiedenis van oorlog staat bol van dit soort mislukte en vreemde voorbeelden waarin mensen dieren gebruiken als wapen. Zo zette de CIA in de jaren tachtig kamelen in tegen de Russen in Afghanistan. Time Locker kapitaliseert op die akelige oorlogsgeschiedenis. In deze eindeloze shooter kruip je in de huid van een beer, dinosaurus of gnoe die met wapens verschillende kuddes uit het dierenrijk moet opblazen. En dat is een stuk minder wreed en veel leuker dan het klinkt.

    • Hans Klis