KairoMinister Koenders bij de kopten

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders ontmoette dinsdag tijdens een bezoek aan Kairo patriarch Tawadros II van de Koptische Kerk. Koenders was in Egypte voor een ontmoeting tussen Europese en Arabische leiders en bezocht ook de koptische gemeenschap, om zijn medeleven te betuigen. Begin vorige week werd de koptische kathedraal getroffen door een terroristische aanslag, waarbij 26 mensen om het leven kwamen. Het laatste slachtoffer, een 10-jarig meisje, bezweek deze dinsdag aan haar verwondingen. Koenders wilde met zijn bezoek onderstrepen dat „de strijd tegen sektarisch geweld een gezamenlijke opdracht is voor alle groepen”, zoals hij zei. Hij noemde het „bemoedigend” dat christelijke en islamitische groepen eenheid toonden na de aanslag in Kairo. (NRC)