Electoral College

Donald Trump krijgt genoeg stemmen in kiescollege VS

Slechts twee van de 306 kiesmannen op wie Donald Trump rekende, hebben niet voor hem gestemd. Hij kreeg maandag 304 stemmen in het Electoral College. Daarmee heeft Trump de meerderheid van de stemmen van het kiescollege en kan hij in januari president worden. Hillary Clinton kreeg 227 stemmen in het college, vijf minder dan waarop ze rekende. De afgelopen weken waren er meerdere oproepen aan de kiesmannen om niet te kiezen voor Trump, onder andere omdat Clinton 2,8 miljoen stemmen méér kreeg tijdens de verkiezingen. Een Republikein uit Texas liet al weten het niet over zijn hart te krijgen om voor Trump te kiezen. Een tweede sloot zich daar maandag bij aan. Toch kreeg Trump meer dan genoeg stemmen. Het aantal van zeven afwijkende stemmen is het hoogste aller tijden. (NRC)

    • Auteur Onbekend