OM moet contact met informant ‘Paul’ verantwoorden

Het Openbaar Ministerie moet verantwoording afleggen over contacten met een informant in de strafzaak rond de corrupte douanier Gerrit G. Deze informant, ‘Paul’, is door een speciale dienst van de politie geholpen bij het afluisteren van G., terwijl hij naar eigen zeggen vertegenwoordiger is van een Colombiaans drugskartel, dat nog miljoenen te goed zou hebben van een aantal van G.’s medeverdachten. Zo zou Paul dubbelspel hebben gespeeld, dat vragen opwerpt over zijn rol als getuige in het proces tegen de douanier.

Lees ook: OM moet contact met douane-informant Paul verantwoorden

Justitie moet nu de onderzoeksrechter en de advocaat van G. inzage geven in de contacten die de politie heeft gehad met Paul. Ook moet het OM rapporteren of Paul gehoord zou kunnen worden. Tegen G. is zestien jaar cel geëist omdat hij cocaïne door de haven in Rotterdam zou hebben gesluisd. (NRC)