Actie 3FM

Serious Request in Breda extra beveiligd na ‘Berlijn’

Het Glazen Huis in Breda, voor een inzamelactie van radiozender 3FM.Foto 3FM, Hans-Peter van Velthoven
Het Glazen Huis in Breda, voor een inzamelactie van radiozender 3FM.Foto 3FM, Hans-Peter van Velthoven

De gemeente Breda heeft na de aanslag in Berlijn besloten de beveiliging rond het Glazen Huis verder aan te scherpen. In het huis draaien twee dj’s van 3FM muziek om geld in te zamelen voor een goed doel. Met de aanslag in Nice van juli in gedachten had de gemeente de toegangswegen naar het gebied met het Glazen Huis al met busjes geblokkeerd, zodat er geen vrachtwagens konden komen. Na maandagavond is besloten ook hekken rond de Grote Markt te plaatsen in de uren dat leveranciers de winkels bevoorraden – van 4 tot 8 uur ’s ochtends. Dit om te voorkomen dat dan auto’s bij het Glazen Huis kunnen komen. De burgemeester van Breda heeft bij de aankondiging van de nieuwe maatregelen zijn medeleven betuigd aan de slachtoffers in Berlijn.

    • Shannon Bakker