Zsa Zsa Gabor (1917-2017)

Ze was vooral bekend door haar negen huwelijken

De Amerikaanse actrice Zsa Zsa Gabor is zondag op 99-jarige leeftijd in haar woonplaats Los Angeles overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Dat heeft haar management bekendgemaakt. Gabor was al langere tijd ziek.

Gabor werd in 1917 geboren in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. In 1944 moest haar deels joodse familie Hongarije ontvluchten.

De actrice werd vooral bekend door haar flamboyante levensstijl en negen huwelijken: ze scheidde zeven keer en één huwelijk werd geannuleerd. Hier stak ze ook zelf de draak mee: „Ik ben een perfecte huishoudster. Elke keer als ik een man verlaat, houd ik zijn huis.” Sinds augustus 1986 was Gabor getrouwd met Frédéric Prinz von Anhalt.

Gabor speelde in ongeveer veertig films. Haar beste rollen waren die in Moulin Rouge uit 1952, waarin ze Jane Avril vertolkte, en in de film Lili uit 1953.

Necrologie pagina C8