Ondernemingskamer schorst eigenaar Wang Hui bij ADO Den Haag

De voetbalclub uit Den Haag had een rechtszaak aangespannen tegen eigenaar Wang Hui en zijn sportmarketingsbedrijf United Vansen Sports. United Vansen zou zich niet houden aan haar financiële verplichtingen.

Mattijs Manders, directeur van ADO Den Haag, bij het hof van Amsterdam tijdens zaak bij de Ondernemingskamer tussen United Vansen, van Wang Hui en ADO Den Haag over het wanbeleid van de grootaandeelhouder.
Mattijs Manders, directeur van ADO Den Haag, bij het hof van Amsterdam tijdens zaak bij de Ondernemingskamer tussen United Vansen, van Wang Hui en ADO Den Haag over het wanbeleid van de grootaandeelhouder. Foto Remko de Waal/ ANP

De ondernemingskamer in Amsterdam schorst de Chinees Wang Hui als voorzitter van de raad van commissarissen van ADO Den Haag. De Haagse voetbalclub en het bedrijf United Vansen van Wang Hui moesten voor maandag hun conflict zien op te lossen van de ondernemingskamer. ANP meldt dat dit niet is gelukt.

Wang Hui wordt voorlopig vervangen door Ben Knüppe, die een beslissende stem krijgt en eerder onderzoek deed naar de financiële problemen bij FC Twente. Wang Hui mag wel lid blijven van de raad van commissarissen. De ondernemingskamer hoopt dat er onder leiding van Knüppe een constructief overleg op gang kan komen voor de problemen bij de eredivisionist. De aandelen van Wang Huis bedrijf United Vansen worden zo lang overgedragen aan een onafhankelijke beheerder.

De voetbalclub uit Den Haag had een rechtszaak aangespannen tegen eigenaar Wang Hui en zijn sportmarketingsbedrijf United Vansen Sports. De club, gesteund door gemeente Den Haag, vraagt om schorsing van de Chinese eigenaar als voorzitter van de raad van commissarissen. United Vansen zou zich niet houden aan haar financiële verplichtingen.

Lees ook: Club in de wurggreep van Chinese eigenaar