Meer reizigers via Eindhoven Airport

Het aantal bestemmingen nam ook toe. In 2016 werd vanaf Eindhoven, voornamelijk door budgetmaatschappijen, op 74 bestemmingen gevlogen.

Eindhoven Airport is het tweede vliegveld van Nederland, na Schiphol.
Eindhoven Airport is het tweede vliegveld van Nederland, na Schiphol. Foto Remko de Waal / ANP

Eindhoven Airport heeft het afgelopen jaar meer passagiers dan vorig jaar ontvangen, zo staat te lezen op de site. In 2016 reisden 4,7 miljoen mensen via de luchthaven, waar er in 2015 nog 4,33 miljoen passagiers gebruik maakten van Eindhoven Airport. Dat betekent een groei van 9 procent ten opzichte van het vorige jaar.

Het aantal vliegbewegingen [aankomst en vertrek van een vliegtuig, red.] is met 8 procent gestegen tot 32.807. Het aantal bestemmingen nam ook toe. In 2016 werd vanaf Eindhoven, voornamelijk door budgetmaatschappijen, op 74 bestemmingen gevlogen. De stijging komt vooral uit de goede zomer: in juli en augustus maakten meer dan 1 miljoen mensen gebruik van de luchthaven.

Lees ook: Meer buitenlandse zakenreizigers in Nederland - maar wat komen ze doen?

Record

Directeur Joost Meijs in zijn eindejaarsbericht:

“2016 is een jaar van groei geweest, we hebben een nieuw record gehaald in zowel het aantal passagiers als het aantal vliegbewegingen.”

Eindhoven Airport was dit jaar tussen 30 mei en 16 juni gesloten wegens een renovatie aan de start- en landingsbaan. Die vernieuwing kostte 10,7 miljoen euro. In de tijd dat het vliegveld dicht is, hadden normaal gesproken zo’n duizend vluchten plaatsgevonden.

Voor 2017 rekent Eindhoven Airport op 5,24 miljoen passagiers en 35.998 vliegbewegingen.