Italië

Dries Mertens maakt indruk met tweede hattrick op rij voor Napoli

Dries Mertens heeft zondag grote indruk gemaakt met zijn tweede hattrick op rij voor Napoli. De Belgische aanvaller had in de thuiswedstrijd tegen Torino (5-3) slechts negen minuten nodig om drie keer achter elkaar te scoren. Zijn tweede doelpunt maakte hij uit een strafschop. Mertens, die in de slotfase met een prachtige stift zelfs nog een vierde goal liet aantekenen, maakte vorige week tegen Cagliari (0-5) eveneens een hattrick. De oud-speler van onder meer FC Utrecht en PSV is de eerste speler in 42 jaar die twee hattricks op rij maakt in de Serie A. Pietro Anastasi presteerde dat kunststukje in 1974 voor Juventus. De club uit Turijn verstevigde zaterdag de koppositie door de topper tegen nummer twee AS Roma met 1-0 te winnen. De titelverdediger heeft nu zeven punten voorsprong. (ANP)