Frankrijk

Olympique Nice blijft koploper in de Ligue 1, met dank aan enfant terrible Mario Balotelli

Olympique Nice is met nog één wedstrijd te spelen voor de winterstop nog steeds koploper in de Ligue 1. De club uit Nice versloeg zondag Dijon, al kostte dat meer moeite dan verwacht. De gevierde man bij de thuisclub werd Mario Balotelli, die beide doelpunten voor zijn rekening nam: 2-1. Voor rust zette de Italiaanse spits zijn club op voorsprong door een strafschop te benutten. Julio Tavares bracht de ploegen voor rust weer op gelijke hoogte, maar Balotelli trof in de vijftigste minuut opnieuw doel, op aangeven van Arnaud Souquet. Nice kwam door de zege op 43 punten uit achttien duels. AS Monaco staat tweede. Nummer drie Paris Saint-Germain raakte verder achterop door een nederlaag bij Guingamp. De titelverdediger heeft 36 punten. (ANP)