Davy Klaassen? Nee hoor, Dries Mertens maakte de Goal van het Weekend

Natuurlijk, je had die goal van Davy Klaassen maar ja, die komt niet echt in de buurt. Douglas Costa van Bayern München raakte ‘m bijvoorbeeld al wat beter. Eveneens uit de Bundesliga: Jeffrey Bruma scoorde zijn eerste voor Wolfsburg. De Nederlanders in het buitenland deden het sowieso wel lekker dit weekend. Nathan Aké maakte z’n derde in de laatste zes Premier League-duels voor Bournemouth en Sundelrand won zaterdag dankzij Patrick van Aanholt. En kersvers international Marten de Roon drukte het Swansea van Leroy Fer nog wat verder onder ‘de streep’.

Zlatan, die opnieuw scoorde, leverde ook een mooie statistiek: alleen Ruud van Nistelrooij (12) was doeltreffender in z’n eerste zestien wedstrijden voor Man United. Ibrahimovic kwam tot 11 goals, net als overigens Robin van Persie destijds. Zlatan wordt met de jaren alleen maar beter.

3. Pieter Gerkens (STVV v AA Gent 2-0)

Zo’n kwestie van meer geluk dan wijsheid? Was dit Zlatan geweest, dan hadden we met z’n allen weer eens zijn onnavolgbare genialiteit bejubeld. Nu is het Pietertje Gerkens in het tricot van de Sint-Truidense Voetbalvereniging en heeft niemand het er over. Gelukkig is er uw favoriete maandagochtendrubriek.

2. Jay Rodriguez (Bournemouth v SOUTHAMPTON 1-3)

Beleefde zijn doorbraak onder het regime van Mauricio Pochettino bij Southampton, maar diens opvolger Ronald Koeman kon nauwelijks van Rodriguez’ kwaliteiten genieten omdat de spits zwaar geblesseerd raakte. Komt nu nog mondjesmaat aan spelen toe, maar maakte zondag op fraaie wijze reclame voor zichzelf:

1. Dries Mertens (NAPOLI v Torino 5-2)

Hij maakte voor de tweede opeenvolgende Serie A-wedstrijd een hattrick en had daar zondag slechts 9 minuten voor nodig. Alleen Adriy Shevchenko (8) en Marco van Basten (7) deden dat als buitenlandse speler nog sneller in de Serie A. De voormalig PSV’er maakte er tegen Torino uiteindelijk zelfs vier. In Nederland nog wel eens slachtoffer van grapjes over zijn lengte en het gegeven dat hij ooit de kampioenswedstrijd dacht gespeeld te hebben. Inmiddels zal dat hem een worst zijn: in Napels is hij uitgegroeid tot een van de bepalende spelers. Hij steekt in weergaloze vorm en als je er al drie in hebt liggen, dan durf je en lukt dit: