48 doden in Rusland na drinken nep-alcohol

In de Siberische stad Irkoetsk is het aantal doden na drinken van nep-alcohol opgelopen tot 48. Nog eens dertig mensen liggen in het ziekenhuis. De slachtoffers hadden een badolie gedronken waarin surrogaatalcohol verwerkt was. Op de flessen was duidelijk aangegeven dat het product niet drinkbaar was. Vergiftigingen na het drinken van chemische producten waarin alcohol is verwerkt, zijn een bekend verschijnsel in Rusland. Door de economische crisis grijpen veel Russen naar deze, vaak goedkopere, varianten van alcohol. Volgens de autoriteiten is dit het ernstigste incident in jaren. In deze zaak zijn twee verdachten gearresteerd die de flessen badolie zouden hebben verkocht. Het is onhelder of zij de badolie als een goedkopere variant van alcohol hebben aangeprezen. De politie heeft 2.000 liter in beslag genomen. (NRC)