Van de Zandschulp verrast met tennistitel

De nummer 404 van de wereld won in de finale van de Lotto NK Tennis van vijfvoudig kampioen Robin Haase met 4-6, 7-6, 6-4.

Niet de grote favoriet Robin Haasse, maar de relatief onbekende Botic van de Zandschulp is de nieuwe nationale tenniskampioen. Hij versloeg in de finale de nummer 59 van de wereld met 4-6, 7-6, 6-4.

Van de Zandschulp ook winnaar dubbeltoernooi

De nummer 404 van de wereld begon matig aan de wedstrijd. Hij verloor gelijk zijn opslag. Van de Zandschulp werkte bij 5-3 nog wel drie breakpunten weg, maar verloor de set uiteindelijk met 6-4. De tennisser uit Wageningen behield in de tweede set wel zijn opslag, net als Haase, zodat het eindigde in een tiebreak. Met een fraai punt kwam Van de Zandschulp op een 6-4 voorsprong en na een ace van Haase won de 21-jarige tennisser wel het tweede setpoint.

In de derde set kwam Haase, vijfmaal winnaar van het NK Kampioenschap, op een 3-1 voorsprong. Maar het lukt hem niet om de voorsprong vast te houden. Van de Zandschulp pakte vier games op rij, waaronder één op love. Haase had kansen om terug te komen, maar liet een breakpoint onbenut waarna Van de Zandschulp zeer professioneel de wedstrijd besliste.

De jonge tenniser beleeft een topweek. Hij versloeg voor het nationale kampioenschap ook al de nummer 2, 3 en 4 van de plaatsingslijst. Ook won hij met zijn partner Sidney de Boer de dubbeltitel.