Hattrick Ronaldo levert Real Madrid wereldtitel op

De Japanse kampioen Kashima Antlers stond even op voorsprong, maar verloor in de verlenging de finale van het WK voor clubteams.

Foto Kuzuhiro Nogi/AFP

Cristiano Ronaldo, dit jaar opnieuw gekroond tot ‘s werelds beste voetballer, heeft in Yokohama zijn club Real Madrid met drie doelpunten de wereldtitel voor clubteams bezorgd. Daar was wel een verlenging voor nodig. De Japanse kampioen en het beste team van Azië, Kashima Antlers stond vlak na rust zeer verrassend op voorsprong, maar boog met 4-2 uiteindelijk voor de winnaar van de afgelopen editie van de Champions League.

Twitter avatar FIFAcom FIFA.com ⚪️🏆⚪️@Realmadrid, on top of the world🌎🌍🌏
#ClubWC🗾 https://t.co/mU9M36gyDC

Het is de tweede wereldtitel voor Real Madrid. Ze waren in 2014 ook het beste team van de wereld. Ze versloegen toen de Argentijnse kampioen San Lorenzo. Vorig jaar was Barcelona, na winst op het Argentijnse River Plate, de winnaar van het Wereldkampioenschap voor clubteams. De Madrilenen won eerder ook al drie keer de wereldbeker oude stijl.

Gaku Shibasaki zorgt met twee doelpunten voor spanning in de wedstrijd

Het leek een makkelijke wedstrijd te worden voor Real Madrid. De Spaanse kampioen kwam al binnen tien minuten op voorsprong. Spits Karim Benzema kon in de rebound makkelijk binnen tikken nadat doelman Hitosihi Sogahata met moeite het schot van Luka Modric keerde. Na de 1-0 begon Real Madrid wat slordiger te spelen en dat leverde mogelijkheden op voor Kashima Antlers.

Grote man aan Japanse zijde was spits Gaku Shibasaki. Hij scoorde vlak voor en vlak na rust. Beide keren was hij een stuk doortastender dan de verdedigers van Real Madrid. Het zorgde voor veel enthousiasme bij de 76.000 toeschouwers in het Nissan-stadion van Yokohama. De voorsprong was niet van lange duur.

Acht minuten later benutte Ronaldo een penalty en in de verlenging liet hij zijn kwaliteiten nog maar eens zien door, na vernuftige steekpasses, alleen voor keeper Sogahata koelbloedig af te ronden.

Samenvatting van de wedstrijd: