Brand bij fabriekshal in Roermond geblust

Treinverkeer stilgelegd en in het ziekenhuis zijn operaties afgeblazen. Het bedrijfspand is gesloopt.

De brand zorgde onder meer voor problemen op de weg.
De brand zorgde onder meer voor problemen op de weg. Foto Ginopress / ANP

De brand die vrijdagmiddag uitbrak bij een bedrijf in Roermond is uit. Dat meldt de regionale nieuwszender 1Limburg. De afgebrande fabriekshal waar de brand plaatsvond is vannacht gesloopt.

Op vrijdag rond 15.00 uur brak brand uit bij het kunststofverwerkingsbedrijf Sekisui Alveo. Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond heeft een aantal operaties moeten schrappen door een grote brand bij een kunststoffabriek, elders in de stad. Bij de brand kwamen dikke, zwarte rookwolken vrij. Het treinverkeer in de omgeving werd enige tijd stilgelegd, en op de A73 ontstonden files.

Hoewel het vuur ongeveer twee uur later onder controle was, bleef het advies om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen. Ook nadat even voor 20.00 uur het sein brandmeester werd gegeven, kon een deel van de omwonenden de ramen nog niet openzetten.

Doordat ook het ziekenhuis de luchtbehandeling moest uitzetten, konden lopende operaties worden afgemaakt, maar moesten de patiënten die later behandeld zouden worden naar een ander ziekenhuis. Volgens het Laurentius Ziekenhuis zijn de patiënten niet in gevaar geweest.

De tekst gaat verder onder het filmpje.

Vanwege de brand zijn in Roermond de sirenes afgegaan en is een NL-Alert verstuurd. De regionale zender L1 is ingezet als rampenzender. Een 55-jarige medewerker van de fabriek heeft rook ingeademd, en moest voor lichte verwondingen behandeld worden bij de huisarts.

    • Bastiaan Nagtegaal