In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
In Venezuela maakte president Nicolás Maduro zondag bekend dat de bankbiljetten met de hoogste waarde, 100 bolívar, uit roulatie worden genomen en binnen 72 uur niet meer geldig zijn. Hij riep de Venezolanen op massaal hun honderdjes in te leveren. Dat resulteerde in paniek en chaos in het land.
AFP / Schneyder Mendoza
Chinese paramilitaire grenswachten oefenen in de sneeuw in Mohe, in de provincie Heilongjiang in Noordoost-China. Mohe is het noordelijkste punt van China, aan de grens met Rusland en heeft een sub-arctisch klimaat. De grenswachten patrouilleren bij temperaturen van -36 graden.
AFP
Grote delen van Pidie in Atjeh op Sumatra liggen nog in puin na de aardbeving van vorige week.
AFP / Chaideer Mahyuddin
De Ngadda rivier bij Maiduguri in Noordoost-Nigeria stroomt in het regenseizoen naar het Tsjaadmeer, het op één na grootste zoetwatermeer in Afrika.
AFP / Stefan Heunis
De Russische president Vladimir Poetin speelt met zijn hond Yume, van het Japanse hondenras Akita Inu. De foto is eerder genomen maar werd door het Kremlin daags voor zijn bezoek aan Japan gepubliceerd.
Alexei Druzhinin / Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Slacht van rendieren in de nederzetting Krasnoye in het autonome district Nenets. De Nenets zijn een nomadisch volk van rendierherders in het noorden van Rusland.
REUTERS/Sergei Karpukhin
Aan een lokale weg bij Trowbridge in Engeland staan deze roestende benzinepompen van een lang geleden gesloten tankstation.
REUTERS/Toby Melville
Een Turkse legerhelikopter met zoeklicht hangt boven de plek waar maandag een F16 neerstortte bij Diyarbakir.
AFP / Ilyas Akengin
Een man huilt bij zijn bezoek aan het stadion van Besiktas in Istanbul. Een tweetal zelfmoordaanslagen doodden rond het stadion 38 mensen. De aanslag werd opgeëist door de Koerdische groepering TAK.
AP / Emrah Gurel
Een heteluchtballon wordt door bemanningsleden opgeruimd na landing in Luxor, Egypte.
Reuters / Amr Abdallah Dalsh
De Afghaanse jongen Murtaza Ahmadi mag met de spelers van FC Barcelona het veld op voor de oefenwedstrijd tegen de Saoedische ploeg Al-Ahli FC in de Qatarese hoofdstad Doha.
AFP / Karim Jaafar
Een agent van de Braziliaanse oproerpolitie met een witte bloem in zijn kogelwerende vest neemt deel aan een protest tegen overheidsbezuinigingen in Rio de Janeiro.
AFP / Yasuyoshi Chiba
Voedertijd voor deze vissen in het Ana Sagarmeer in Ajmer, Rajasthan, India.
Reuters / Himanshu Sharma
Toeschouwers ontspannen in een bad tijdens de cricketwedstrijd tussen Australië en Pakistan in Brisbane.
AFP / Saeed Khan
Een Palestijns meisje loopt op een regenachtige dag in een deken gewikkeld over straat in Khan Younis, Gaza.
Reuters / Ibraheem Abu Mustafa
De eeuwenoude Umayyad-moskee in Aleppo is zwaar beschadigd geraakt in de oorlog. In 2013 stortte na beschietingen de minaret uit 1090 compleet in.
AFP / George Ourfalian
Sneeuwsculptuur in Harbin, China.
Reuters
De Fransman Martin Fourcade in actie tijdens de 10km sprint bij een wereldbekerwedstrijd biathlon in Nove Mesto, Tsjechië. Fourcade eindigde als eerste.
AFP / Michal Cizek
Bengaalse kinderen vieren Victory Day in Dhaka. Op de de nationale feestdag wordt het einde van de de Indo-Pakistaanse oorlog op 16 december 1971 herdacht en de onafhankelijkheid van Bangladesh gevierd.
Reuters / Mohammad Ponir Hossain
Mist in de Libanese Bekaavallei.
AFP / Patrcik Baz