A20 bij Rotterdam kort afgesloten vanwege schietincident

De verdachten negeerden een stopteken bij knooppunt Terbregseplein en reden de politiewagen aan. Ze konden snel daarop worden aangehouden.

Lex van Lieshout/ANP

De politie heeft zaterdagochtend schoten gelost op de A20 ter hoogte van knooppunt Terbregseplein, bij Rotterdam. Het schietincident vond plaats nadat agenten een auto wilden controleren vanwege opvallend rijgedrag. Er raakte niemand gewond.

Toen de agenten een stopteken gaven, ramde de auto het politievoertuig vanaf de zijkant. Daarop loste de agenten schoten en kwam de auto tot stilstand. Eén van de twee verdachten probeerde te vluchten, maar werd al snel aangehouden. De tweede verdachte kon in de auto worden aangehouden. Een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie laat weten dat de verdachten nog vastzitten voor verhoor.

De verbindingsweg tussen de A20 en A16 richting Hoek van Holland ter hoogte van het Terbregseplein is korte tijd afgesloten geweest vanwege politieonderzoek. Later in de ochtend werd de weg weer vrijgegeven.

    • Heleen Gorris