Willem II wint thuis verrassend van Heerenveen

De Tilburgers verslaan de Friezen met 2-1 en klimmen naar een voorlopige tiende plaats op de ranglijst.

Willem II speler Fran Sol kop de 1-0 binnen.
Willem II speler Fran Sol kop de 1-0 binnen. Foto: ANP

Fran Sol heeft Willem II vrijdagavond een zege op sc Heerenveen bezorgd. De Spanjaard maakte beide doelpunten voor zijn club in het thuisduel met de bezoekers uit Friesland (2-1).

Sol kopte Willem II na een kwartier op voorsprong. Heerenveen kwam op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Freek Heerkens, die een voorzet van Arber Zaneli achter zijn eigen doelman werkte. Heerkens maakte zijn fout vervolgens bijna goed, maar zijn kopbal belandde op de paal. Sol trof in de 58e minuut opnieuw doel, ditmaal met een eenvoudige intikker. Hij heeft nu zeven van de twaalf competitietreffers van Willem II achter zijn naam staan.

Sol bezorgde trainer Jurgen Streppel geen prettig weerzien met de club waarvoor hij de afgelopen vijf jaar werkte. Ondanks de nederlaag gaat Streppel met Heerenveen als nummer vier van de eredivisie de winterstop in. Willem II staat nu tiende, maar kan dit weekend worden ingehaald door Heracles Almelo, NEC en Sparta.

(NRC/ANP)

    • Etienne Verschuren