Nederlandse man doodgereden op Malta

De Maltese politie heeft een Letse man aangehouden die na de aanrijding zou zijn doorgereden.

Archiefbeeld van de Maltese badplaats San Giljan.
Archiefbeeld van de Maltese badplaats San Giljan. Foto: wiki commons

In de Maltese badplaats San Giljan is vrijdagochtend een Nederlandse man omgekomen na een aanrijding met een auto. De bestuurder van het voertuig reed door na de aanrijding. Dat meldt Malta Today. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat het slachtoffer een 20-jarige man uit Haarlem is.

Het incident gebeurde rond 04.00 uur in de ochtend. Toen de politie arriveerde, was de man al overleden. Enkele uren later werd een uit Letland afkomstige man aangehouden. Met zijn auto, een donkerzilveren Hyundai i10, zou de Nederlander zijn aangereden. De auto werd door de politie gevonden in Birzebbugia, een plaats aan de andere kant van het eiland.

De Maltese politie vraagt getuigen en andere mensen met informatie zich te melden.

De badplaats San Giljan ligt aan de noordkant van het eiland:

    • Etienne Verschuren