Luchtvaart

KLM beëindigt conflict rond pensioenen en voorkomt acties

KLM heeft een akkoord bereikt met de piloten over een lang slepend pensioenconflict. De overeenkomst is vrijdagochtend getekend door Pieter Elbers, bestuursvoorzitter van KLM, en Steven Verhagen, voorzitter van pilotenvakbond VNV. Alle lopende rechtszaken worden per direct stopgezet. Het pensioenconflict met de piloten was één van de harde botsingen met werknemers waar de KLM-directie dit jaar mee te kampen had. In het akkoord is vastgelegd dat de pensioenen onderdeel zijn van de cao. Dit werd door KLM betwist. Het akkoord betekent een terugkeer naar de oude situatie, waarbij KLM verantwoordelijk is voor indexatie van de pensioenen. Het bestaande pensioenfonds, waar KLM de overeenkomst per 1 december mee had opgezegd, gaat weer gelden. (NRC)

    • Mark Duursma