Initiatiefwet

PvdA en D66: ruimere mogelijkheid dubbele nationaliteit

De PvdA en D66 willen dat het voor buitenlanders mogelijk moet worden hun nationaliteit te behouden als zij Nederlander worden. Ook vinden zij dat Nederlanders geen afstand hoeven doen van hun Nederlanderschap als zij een buitenlandse nationaliteit aannemen. Daarvoor dienen ze een initiatiefwetsvoorstel in bij de Tweede Kamer. Wie Nederlander wil worden, moet nu nog zijn andere nationaliteit opgeven. Slechts in een beperkt aantal gevallen is een dubbele nationaliteit toegestaan. Bijvoorbeeld voor een buitenlander die trouwt met een Nederlander, of als het land van herkomst niet toestaat dat afstand wordt gedaan van de nationaliteit, zoals Marokko. Omgekeerd verliest een Nederlander zijn nationaliteit als hij een andere nationaliteit aanneemt. Dat brengt Nederlanders geregeld in problemen. (NRC)

    • Auteur Onbekend