Grootschalige zoekacties haven Rotterdam om drugs

Bij de douane waren signalen binnengekomen dat partijen drugs aanwezig zouden zijn onder de vracht van een containerschip.

Containeroverslag in de haven van Rotterdam.
Containeroverslag in de haven van Rotterdam. Foto ANP

In de haven van Rotterdam heeft de politie de afgelopen twee dagen grootschalige zoekacties uitgevoerd. Bij de douane waren signalen binnengekomen dat partijen drugs aanwezig zouden zijn in de lading van een containerschip. Honderdvijftig containers met gedroogd fruit zijn doorgelicht, waarvan sommige met drugshonden. Tien mensen zijn in de afgelopen twee dagen gearresteerd.

Een douanewoordvoerder bevestigt dat na initiële berichtgeving in De Telegraaf. Of er meer dan driehonderd kilo cocaïne is aangetroffen zoals het dagblad ook meldt, wil de woordvoerder niet bevestigen. Evenmin of er in de voorgaande week meerdere ‘insluipers’ op de haven gesignaleerd zijn, zoals De Telegraaf bericht. Dat er in zo’n korte tijd honderdvijftig containers doorzocht zijn, is volgens de douanewoordvoerder “bijzonder”.

De douane kreeg “signalen” dat bij een binnenkomend schip drugs aan boord zou zijn. Daarop zijn de containers van dat schip die bestemd waren voor de Rotterdamse haven apart gezet en doorzocht.

    • Guus Ritzen