Bank

Sanering bij SNS kost 800 tot 900 banen

Bij SNS verdwijnen de komende vier jaar waarschijnlijk 800 tot 900 voltijdsbanen. De genationaliseerde bank wil de komende jaren ongeveer 100 miljoen euro besparen. Dat zijn de uitkomsten van overleg over het strategisch plan, bevestigde een woordvoerder vrijdag. Het exacte aantal banen dat gaat verdwijnen is nog niet definitief. Het personeel van de bank is wel op de hoogte gesteld van een aanstaande grote reorganisatie. Op dit moment telt SNS 4.000 arbeidsplaatsen, volgens de woordvoerder. De naam van SNS Bank verandert per 1 januari volgend jaar in de Volksbank. De naamswijziging moet tonen dat het bedrijf de omslag maakt naar een „maatschappelijke, mensgerichte en duurzame bank”. Zo wil SNS het vertrouwen herstellen in de financiële sector. (NRC)

    • Eppo König