bank

Miljoenenboete voor Deutsche Bank in VS wegens ‘dark pools’

Deutsche Bank heeft in de Verenigde Staten een boete van 40 miljoen dollar (38 miljoen euro) gekregen voor het overtreden van de regels in zijn besloten handelsplatform. De bank heeft verzuimd klanten goed te informeren hoe in een zogenoemde dark pool wordt gehandeld en door wat voor partijen, volgens de Amerikaanse beurswaakhond SEC en toezichthouder Finra. Op zo’n besloten handelsplatform kunnen grote investeerders in betrekkelijke anonimiteit handelen. Zo kunnen zij buiten de reguliere aandelenmarkten om grote pakketten aandelen kopen en verkopen, zonder dat dit direct tot grote koersuitslagen leidt. Credit Suisse, Barclays en ITG kregen eerder al boetes opgelegd voor soortgelijke overtredingen met hun dark pools. (ANP)

    • Eppo König