SC Cambuur gooit Ajax uit bekertoernooi

Ook Sparta is verder in het bekertoernooi na een 0-3 overwinning op Heracles Almelo.

SC Cambuur speler Jerge Hoefdraad (L) in duel met Donny van de Beek van Ajax.
SC Cambuur speler Jerge Hoefdraad (L) in duel met Donny van de Beek van Ajax. Foto ANP

Ajax is in de achtste finales het uit KNVB bekertoernooi gegooid door SC Cambuur. Cambuur, dat op de achtste plaats staat in de Jupiler League, won in Leeuwarden met 2-1 onverwacht van eredivisionist Ajax, en is nu door naar de kwartfinales.

Bij rust leidde Cambuur al door twee doelpunten van spits Martijn Barto. Peter Bosz hield een groot aantal basisspelers op de bank, maar bracht na ongeveer een uur spelen alsnog Lasse Schöne, Kasper Dolberg en Amin Younes in het veld. Pelle Clement, die debuteerde in het basiselftal van Ajax, scoorde nog de 2-1, maar verder wist de club uit Amsterdam niet te komen.

Sparta ook verder

Naast Cambuur is ook Sparta door naar de kwartfinales. In Almelo versloeg de club uit Rotterdam Heracles met 0-3. Sparta, dat eerder topclub PSV al uit het toernooi speelde, wist zonder al te veel moeite te winnen nadat de Heraclieden al na een half uur met tien man verder moesten. Lerin Duarte reageerde op een overtreding van Sparta-speler Loris Brogno door de Belg een tik in het gezicht te geven. Brogno kreeg geel, Duarte rood van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Donderdagavond om 23.30 uur is de loting voor de kwartfinales van de KNVB-beker.

    • Guus Ritzen