Kijken: een letterlijke bewerking van Bohemian Rhapsody tot korte film

De makers van Youtube-kanaal Corridor persen het nummer van Queen in een coherente verhaallijn.

Screenshot 'Literal Bohemian Rhapsody'

Is Bohemian Rhapsody het beste nummer aller tijden? Volgens de meute die jaarlijks zijn stem uitbrengt voor de Top 2000 dit jaar in ieder geval weer wel. Binnen die kringen blijkt weinig discussie te bestaan over de kwaliteit van het lied. Maar waar gaat het nummer in vredesnaam over? Daar zou je urenlang over van gedachten kunnen wisselen. Volgens drummer Roger Taylor van Queen “spreekt het redelijk voor zich, met een beetje onzin in het midden”.

Gezien die onzin, en de liedtekst die inhoudelijk alle kanten opspringt, is de prestatie van de makers van Youtube-kanaal Corridor des te opmerkelijker. Zij maakten een letterlijke adaptatie van Bohemian Rhapsody.

De setting is een Amerikaanse stad, midden in de nacht. Twee mannen vechten in een steegje, waarbij de ene een vuurwapen trekt en de ander doodschiet. Bang dat hij gepakt wordt, gaat hij naar het appartement van zijn moeder. Daar biecht hij zijn daad op: “Mama, just killed a man”, vertelt hij. “Put a gun against his head, pulled my trigger, now he’s dead.” De rest van het verhaal gaat over de nasleep van de moord van de hoofdrolspeler.

Het knappe is dat de makers er een coherente verhaallijn in hebben weten te brengen. De tekst die de acteurs uitspreken is de volledige tekst van het lied. Toch is die op een logische manier verwerkt. Let in het bijzonder op de “oehoehoehoehoe” en de “Galileo, Figaro”. Tenzij je natuurlijk denkt: nothing really matters to me.

    • Joram Bolle