Energie

Shell benoemt Amerikaanse op financiële toppositie

Shell heeft opnieuw een vrouw benoemd op een toppositie. Jessica Uhl volgt in maart van het volgend jaar Simon Henry op als financiëel topbestuurder. Begin dit jaar trad Marjan van Loon al aan als president-directeur van Shell Nederland. De Amerikaanse Uhl volgt de Brit Simon Henry op die sinds 2009 de multinational financieel heeft geleid. President-commissaris Charles Holliday zegt in een verklaring dat het strakke financiële beleid van Henry de overname begin dit jaar van BG – voor 50 miljard dollar –mogelijk heeft gemaakt. Zijn opvolgster Uhl, die onder andere studeerde aan de INSEAD business school in het Franse Fontainebleau, is sinds 2004 in dienst van Shell. Ze heeft tal van financiële posities bekleed en is ook betrokken geweest bij de ontwikkeling van zakelijke modellen voor duurzame projecten. (NRC)