Cultuur

100 beste cartoons van het jaar

Nog twee weken te zien: INKTSPOT, de expositie in de OBA met de 100 beste cartoons van het afgelopen jaar: inzendingen voor de Inktspotprijs. Peter van Straaten won hem dit jaar voor de vijfde maal („Ik ben geen vluchteling, ik woon al twintig jaar naast u.”). Vorige week overleed hij, op 81-jarige leeftijd. In de OBA hangen vijf tekeningen van Peter. Geniet van Merkel, Erdogan, Trump, Zwarte Piet en al die andere zaken die ons bezighielden, verbeeld door o.a. Jos Collignon, Joep Bertrams, Hajo, Ruben Oppenheimer, Tom Janssen, Peter de Wit (Sigmund), Fokke & Sukke, Stefan Verwey, Siegfried Woldhek en nieuwe talenten als Geinz (2de prijs) en Cortés (3de prijs). T/m 4 januari, OBA (ballustrade), Oosterdokskade. www.persenprent.nl

    • Saskia van Loenen