Voetbal

Depay mag vertrekken van coach Mourinho

Van Manchester United-coach José Mourinho mogen Memphis Depay en Morgan Schneiderlin in de aanstaande transferperiode tegen elk aannemelijk bod vertrekken. Depay stond dit seizoen maar één keer in de basis, in een bekerduel, en zit meestal op de bank of de tribune. Ook de Fransman Schneiderlin kan bij de Portugees op weinig krediet rekenen. „Ik sta altijd open voor interesse voor mijn spelers van andere clubs, maar meer nog luister ik naar de spelers zelf”, zei de coach in de The Guardian naar aanleiding van vragen over de positie van beide spelers. „Als een speler bij mij aanklopt en zegt dat hij weg wil en er komt een fatsoenlijk aanbod, dan zal ik geen nee zeggen. Ik houd geen speler tegen, ook al stapt hij over naar een concurrent.” Mourinho’s uitspraken bieden mogelijk perspectief voor Ronald Koeman die Depay graag bij Everton wil hebben. (ANP)

    • Harry Meijer