Even bellen met Tessel de Zwart

Even bellen Margot Poll belt met Tessel de Zwart (22) uit Amsterdam die Donald Trumps maakt voor in de kerstboom

Hoe kwam je op het idee?

„Mijn opa maakte ooit een vrouwtje met een dikke buik voor in de kerstboom. Een soort engeltje, of eigenlijk meer een vlindertje. Toen dacht ik: dat ga ik ook doen, maar dan een mannetje met een dikke pens en een klein piemeltje. Een anti-Trump: make my dick great again. Het was een grapje. We waren op zoek naar een slogan.”

Wat werd die uiteindelijk?

Trump up your tree and make Christmas great again. Voor mijn site heb ik nog meer woordspelingen verzonnen, maar Trump doet me vooral aan Icarus denken. Hij stort vast snel neer.”

Maar eerst gaat hij de wereld over als kerstversiering.

„Ja, de eerste Trumpjes zijn al naar Amerika verstuurd. Hoe veel er in Nederland zijn verkocht weet ik niet precies. Wat als grap begon, loopt een beetje uit de hand.”

Voor wie is de kerstversiering bedoeld?

„Voor mensen die Trump niet serieus nemen en er de humor van inzien. Maar ik kreeg ook Facebook-reacties als: ‘Ik ga de duivel toch niet in mijn boom hangen?’ Er is zoveel boosheid in de wereld. Mag er nog gelachen worden?”

Heb je hem zelf ook in de boom hangen?

„Nee, want ik heb geen boom. Maar bij mijn familie wel. Ik heb hem aan mijn autospiegel gehangen.”

Daar gaat weer een Trump-aanhanger …

„Hij hangt wel naakt in je auto hè! Trouwens, het maakt me ook niet uit wat mensen denken.”

What’s next?

„Andere wereldleiders voor in de boom? Poetin met ontbloot bovenlijf, Merkel met diep decolleté of een mobiel met vier wiebelende wereldleiders?”

Wel kort dag…

„Dan doe ik het voor volgend jaar; benieuwd wie er dan nog zijn.”

    • Margot Poll