In Den Haag straks mogelijk de ‘Jacobse en Van Esweg’ en de ‘Hekkingboulevard’

Van Kooten en De Bie als burgemeester en wethouder van Juinen.
Van Kooten en De Bie als burgemeester en wethouder van Juinen. Foto ANP

Hagenaars kunnen over een paar jaar gaan wonen aan de Cor van der Laakstraat of de Hekkingboulevard. Althans, als het aan wethouder Boudewijn Revis (Stadsontwikkeling, VVD) ligt.

Woensdag zei de wethouder bij het presenteren van de plannen voor een nieuwbouwwijk van 800 woningen aan de Trekvliet het een goed idee te vinden om de nieuwe straten te vernoemen naar typetjes van Van Kooten en De Bie. Hij speculeerde zelf alvast over de „Jacobse en Van Esweg”.

Volgens de wethouder zouden Van Kooten en De Bie-straatnamen zorgen voor een „echt Haags gevoel” in de nieuwbouwwijk”. Kees van Kooten en Wim de Bie, bekend van hun populaire sketches, zijn allebei geboren en getogen Hagenaars – net als veel van hun personages.

Volgens de wethouder krijgen de typetjes op deze manier een „mooie Haagse ereplaats”.

De bouw van de nieuwe wijk tussen de stations Den Haag Centraal en Den Haag HS begint in 2017 en wordt naar verwachting in 2021 afgerond.

Of de bewoners van de wijk straks daadwerkelijk kunnen gaan wonen in een straat die vernoemd is naar hun favoriete typetje, is nog niet zeker. Van Kooten en De Bie hebben in een reactie laten weten over het voorstel van de wethouder te moeten nadenken.

    • Doortje Smithuijsen