FietsHulp bij groen

Foto Remko de Waal / ANP

De Rotterdamse wethouder Pex Langenberg (Mobiliteit en Duurzaamheid, D66) neemt de ‘groenvoorspeller’ in gebruik op de Wilhelminakade, ten zuiden van de Erasmusbrug. Met behulp van het apparaat kunnen fietsers bepalen of ze hun tempo moeten aanpassen om het groene licht te halen. Ook laat het apparaat zien hoe lang het licht op groen blijft staan. Volgens Langenberg wil de gemeente hiermee de dienstverlening aan de fietser verbeteren. De bedoeling is om het systeem - als het zich positief bewezen heeft - op meerdere plekken in de stad in te voeren. Tot nu toe kwam het vaak voor dat fietsers die de Erasmusbrug af kwamen plotseling hard moesten remmen. Dat leidde tot gevaarlijke situaties. De verbeterde ‘fietsflow’ past in het beleid van het stadsbestuur om autostad Rotterdam te transformeren tot een fietsstad.