Doping in Rusland

Bobsleebond zet een streep door WK in Sotsji

De internationale bobsleebond IBSF heeft dinsdag besloten het WK bobslee en skeleton van 2017 niet in Sotsji te laten plaatsvinden. Dat naar aanleiding van de presentatie van het WADA-rapport over het door de staat gesteunde dopinggebruik in Rusland. De IBSF gaat op zoek naar een andere locatie. Gezien de onthullingen vond de bond het niet wenselijk een WK op de olympische bobbaan van Sotsji te houden. In een verklaring stelt de IBSF dat ze sporters en coaches wil laten presteren in een omgeving waar de focus ligt op sport en niet op beschuldigingen. ‘De Russische bobsleebond heeft veel werk verricht in de voorbereiding op het WK, maar in het huidige klimaat is het bijna onmogelijk de inspanningen van het organisatiecomité te waarderen’. „Het is een ongegrond en politiek besluit”, zei Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov tegen het Russische persbureau RIA. (ANP)

    • Rob Schoof