Berichtendienst

WhatsApp test verwijderfunctie berichten

De berichtendienst WhatsApp werkt mogelijk aan een functie om berichten permanent te verwijderen voor zowel de zender als de ontvanger. Dat meent Twitter-account @WABetaInfo in de nieuwste bètaversie van het programma te hebben opgespoord. De vertaalsite van WhatsApp vraagt bovendien aan vrijwilligers om de frase ‘Afzender heeft het bericht ingetrokken’ te controleren. De functie moet het mogelijk maken berichten te verwijderen zodat de ontvanger deze niet meer kan lezen. @WABetaInfo heeft screenshots geplaatst als bewijs. Door een bericht in te drukken en vast te houden moet de verwijderoptie zichtbaar worden. Dat bericht wordt dan vervangen door de opmerking ‘Sender revoked the message’. Of de functie daadwerkelijk onderdeel zal worden van WhatsApp, is niet bekend. (NRC)