Urine

Meer drugsresten gevonden in rioolwater Eindhoven en Utrecht

In Eindhoven en Utrecht is in 2016 fors meer cocaïne gebruikt. In het rioolwater van Utrecht is bijna twee keer zo veel resten van de harddrug gevonden als in elk van de afgelopen vijf jaar. Ook de hoeveelheid cannabis in het rioolwater verdubbelde, meldden onderzoekers van het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving dinsdag. Voor het onderzoek werd het rioolwater in 60 Europese steden een week lang gemonsterd. In Utrecht werd dagelijks gemiddeld 310 milligram uitgeplaste cocaïne per 1.000 inwoners gevonden, ruim 109 procent meer dan in 2015. In Eindhoven ging het met 498 milligram om een stijging van 54 procent. Sinds 2011 bleven de gevonden hoeveelheden steeds gelijk of daalden ze juist. De resultaten voor Amsterdam – eerder Europees koploper – zijn nog niet bekend. (NRC)

    • Auteur Onbekend